A murit medicul care a inventat manevra Heimlich

19/12/2016

A murit medicul care a inventat manevra Heimlich

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-murit-medicul-care-a-inventat-manevra-heimlich/

Persistent CoughMedicul Henry Heimlich, inventatorul manevrei utilizate pentru dezobstructia cailor aeriene ale unei persoane care se sufoca, a murit la varsta de 96 de ani.

Potrivit BBC News, Dr. Heimlich a decedat sambata dimineata la un spital din Cincinnati, in urma complicatiilor survenite dupa un atac de cord suferit lunea trecuta, a indicat familia medicului.

“Manevra Heimlich”, inventata in 1974, in timp ce doctorul detinea postul de chirurg-sef la Spitalului Evreiesc din Cincinnati, utilizeaza presiunea aplicata pe abdomen pentru eliberarea cailor respiratorii ale unei persoane, relateaza si Agerpres.

Tehnica este creditata cu salvarea vietii a peste 100.000 de persoane doar in Statele Unite.

Printre persoanele salvate de la sufocare prin aceasta manevra se numara fostul presedinte SUA Ronald Reagan, starul pop Cher, fostul primar al New York-ului Edward Koch, actorii Elizabeth Taylor, Goldie Hawn, Walter Matthau, Carrie Fisher, Jack Lemmon si Marlene Dietrich.

otrivit celor doua surse, manevra anti-sufocare nu a fost insa singura inovatie incununata de succes a lui Heimlich. In anul 1962 el a dezvoltat o valva pentru piept, creditata cu salvarea vietii multor soldati in razboiul din Vietnam si inca folosita pentru pacientii care au suferit o interventie chirurgicala in zona pieptului.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza