A inceput proiectarea Spitalului Regional de Urgenta Cluj

10/05/2022

A inceput proiectarea Spitalului Regional de Urgenta Cluj

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-inceput-proiectarea-spitalului-regional-de-urgenta-cluj/

Ministerul Sanatatii anunta ca a inceput proiectarea Spitalului Regional de Urgenta Cluj, iar castigatorul licitatiei este o asociere italo-romana.

Consortiul are obligatia, conform contractului, sa finalizeze Proiectul tehnic de executie (PT) in 12 luni.
De asemenea, contractul mai prevede 60 de luni pentru asistenta tehnica (inclusiv pe perioada executiei lucrarilor de constructie) si alte 60 luni perioada de notificare a defectelor(garantia lucrarilor).

Bugetul pentru lucrarile de proiectare si asistenta tehnica este de aproximativ 10 milioane de euro.

“Spitalul Regional de Urgenta Cluj va avea 849 de paturi pentru ingrijirea pacientilor internati, 19 sali de operatie, 60 de paturi pentru urgente, 70 de camere pentru ingrijiri in ambulatoriu si circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic si tratament (imagistica, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie, etc.).”, transmite ministerul intr-un comunicat de presa.

Unitatea sanitara va functiona ca spital de urgenta de nivel inalt si va fi organizat, in premiera pe centre de servicii (ex: Centrul de cap si gat, Centrul toracica, Centrul Abdominala, Centrul de medicina interna, Centrul pentru mama si copil, etc) si va utiliza tehnologii medicale avansate.

Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de executie iar valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro.

Etichete: spitalul regional cluj, proiect spital regional cluj, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: