A inceput livrarea celor 1 milion de doze de vaccin gripal in teritoriu

04/12/2017

A inceput livrarea celor 1 milion de doze de vaccin gripal in teritoriu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-inceput-livrarea-celor-1-milion-de-doze-de-vaccin-gripal-in-teritoriu/

Astazi a inceput livrarea celor 1 milion de doze de vaccin gripal in teritoriu, conform anuntului furnizorului de vaccin catre Ministerul Sanatatii.

Contractul incheiat cu castigatorul licitatiei de achizitie prevede ca livrarea sa se faca de catre furnizor direct in teritoriu, la directiile de sanatatea publica.

“In acest context, astazi vor fi livrate vaccinurile gripale catre directiile de sanatate publica din: Constanta (91.170 doze), Bucuresti (36.630 doze), Ilfov (6.520 doze), Calarasi (20.207 doze), Giurgiu (5.215 doze), Teleorman(17.780 doze), Buzau ( 23.487 doze), Prahova (43.465 doze), urmand ca in cel mai scurt timp procesul de distribuire a vaccinului sa fie finalizat  la nivel national”, transmite MS intr-un comunicat de presa.

Pentru a evita in viitor situatiile de intarziere in aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sanatatii a  incheiat, pentru prima oara, un acord –cadru pentru achizitia vaccinului antigripal pentru o perioada de doi ani. De altfel, Ministerul Sanatatii incheie acorduri- cadru  pentru toate tipurile de  vaccin.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii va achizitiona peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu fata de anul trecut, astfel incat sa asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane aflate in grupele de risc, mai scrie in comunicatul mentionat.

Conform ultimelor date furnizate de catre Institutul de Sanatate Publica, pe teritoriul Romaniei nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat pentru aceasta perioada.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS si pneumonii) a fost de 83563, cu 3.7% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (86996) si cu 7.6% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (79895).

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: