A fost demis managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”

08/12/2017

A fost demis managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-fost-demis-managerul-institutului-de-pneumoftiziologie-marius-nasta/

Ministerul Sanatatii a decis demiterea managerului Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Gilda Popescu, la propunerea Comisiei de control de la MS, pentru nerespectarea obligatiilor in domeniul managementului economico-financiar.

In perioada 10 — 13 octombrie 2017, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a efectuat o actiune de control la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” Bucuresti. Perioada controlata a fost cuprinsa intre 1 ianuarie 2015 si data efectuarii controlului, scrie intr-un comunicat MS transmis vineri.  

Potrivit sursei mentionate,  Comisia de control a decis sa inainteze un raport in atentia Curtii de Conturi a Romaniei, pentru efectuarea verificarilor necesare asupra modului de gestionare a fondurilor publice de catre persoane cu atributii specifice comitetului director, pe parcursul anului 2017.

De asemenea, Comisia de control a decis demiterea directorului financiar-contabil interimar al Institutului, Daniela Dumitru, cu respectarea prevederilor legale, pentru abateri de la legislatia in vigoare care sunt imputabile membrilor comitetului director, conform prevederilor din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, precizeaza sursa citata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: