A doua etapa a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara | Se va face si un screening al starii de sanatate

14/05/2021
A doua etapa a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara | Se va face si un screening al starii de sanatate

A doua etapa a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara | Se va face si un screening al starii de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-doua-etapa-a-maratonului-vaccinarii-de-la-timisoara-se-va-face-si-un-screening-al-starii-de-sanatate-a-populatiei/

La Centrul Regional de Afaceri Timisoara (CRAFT) au fost amenjate 30 de fluxuri Pfizer si patru pentru Johnson&Johnson. Aici s-a dat deja start la cea de-a doua etapa a Maratonului Vaccinarii, care se va incheia luni dimineata.

In acest weekend sunt asteptate la rapel acele persoane care s-au vaccinat cu serul Pfizer in prima etapa a maratonului, din urma cu trei saptamani, in perioada 23-25 aprilie, dar si persoane care vor sa faca prima doza.

Presedintele Asociatiei pentru ATI “Aurel Mogoseanu” Timisoara si initiator al maratonului, dr. Dorel Sandesc, a anuntat ca au fost analizate si listele cazurilor sociale, persoane nedeplasabile, astfel incat cei care ar dori sa se vaccineze sa poata beneficia de imunizare la domiciliu, cu ajutorul echipelor mobile de la CRAFT.

De asemenea, in premiera nationala, in cadrul evenimentului se va efectua un screening al starii de sanatate a populatiei.

“Vom putea descoperi unele patologii care sunt parsive, care nu dau simptome mari si se pot descoperi doar prin complicatiile lor. Astfel, se vor face EKG-uri moderne, care nu necesita electrozi pe piept, ci persoana pune doua degete pe un fel de card, iar pe aplicatia de pe tableta sau telefonul mobil apare EKG-ul, care va fi prelucrat de medicii cardiologi prezenti aici. De asemenea, va fi masurata hemoglobina glicozilata, un marker foarte sensibil al tulburarilor de tip diabet”, a declarat dr. Dorel Sandesc, citat de Agerpres.

La prima editie a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara, in 64 de ore s-au imunizat 6.722 persoane.

Etichete: maraton vaccinare timisoara, screening stare de sanatate populatie, dorel sandesc

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: