Automedicatia la romani: Ce spun datele si cum pot medicii si farmacistii sa previna riscurile?

Automedicatia la romani: Ce spun datele si cum pot medicii si farmacistii sa previna riscurile?
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/automedicatia-la-romani-ce-spun-datele-si-cum-pot-medicii-si-farmacistii-sa-previna-riscurile/
Un sondaj recent realizat de Spring Farma evidentiaza obiceiuri riscante in randul pacientilor: 68% combina paracetamolul cu alte medicamente pentru raceala, fara a verifica ingredientele active, iar aproape 10% iau ibuprofen si aspirina simultan, ignorand posibilele interactiuni.
De asemenea, 13% dintre romani utilizeaza medicamente pentru anxietate sau insomnie fara prescriptie medicala, expunandu-se riscului de dependenta si reactii adverse.
“Deciziile medicale luate in absenta unui consult de specialitate sunt frecvente si, adesea, riscante. Este firesc sa ne dorim o solutie rapida atunci cand apare o durere sau un disconfort. Insa chiar si atunci cand simptomele par minore, o discutie scurta cu medicul sau farmacistul poate face diferenta. Suntem aici ca sa oferim sprijin, raspunsuri clare si recomandari adaptate, pentru ca fiecare decizie legata de sanatate sa fie una cat mai potrivita.”, precizeaza Andreea Ivan, farmacist Spring Farma, subliniind importanta unei informari corecte inainte de inceperea oricarui tratament.
Pentru a preveni aceste greseli, este esential ca medicii sa educe pacientii privind importanta verificarii ingredientelor active si consultarii unui specialist inainte de a incepe un tratament. Colaborarea stransa intre medici si farmacisti poate contribui la reducerea riscurilor asociate automedicatiei.
Etichete: automedicatia, pastile dupa ureche, recomandari medicatie, spring farma
Cele mai noi stiri medicale: