Spitalele intra in era feedbackului | Sefii de sectie, evaluati in functie de satisfactia pacientului

Spitalele intra in era feedbackului | Sefii de sectie, evaluati in functie de satisfactia pacientului
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalele-intra-in-era-feedbackului-sefii-de-sectie-evaluati-in-functie-de-satisfactia-pacientului/
Ce inseamna cu adevarat „performanta” intr-un spital? Si cum ar fi daca vocea pacientului ar cantari la fel de mult ca un raport administrativ?
Ministrul Sanatatii, Alexandru Rogobete, anunta o schimbare care va rescrie standardele de evaluare a conducerii medicale din spitalele publice: satisfactia pacientului va deveni indicator de performanta pentru sefii de sectie.
“In indicatorii de performanta, pentru seful de sectie se va introduce satisfactia pacientului. Pacientul, la externare, sau apartinatorul, dupa caz, va completa un formular cel mai probabil tot online. Acele sms-uri pe care le primiti atunci cand va externati vor fi mai complexe. Si raspunsurile vor aborda nu doar intrebari daca vi s-a cerut sau nu plata informala, ci vor aborda si intrebari privind calitatea si satisfactia pacientului cu privire la unitatea sanitara si la serviciul medical pe care l-a primit”, a spus ministrul la Antena 3 CNN, citat si de Agerpres.
Practic, opinia pacientului nu va mai ramane in zona informala, ci va deveni parte activa din sistemul de masurare a calitatii. E un pas curajos spre un sistem medical mai transparent, mai uman si mai atent la experienta reala a pacientului.
“Aceste formulare se centralizeaza la Ministerul Sanatatii, dar odata cu noile modificari si cu noii indicatori care se vor suprapune sefului de sectie, respectiv manager vor fi cuantificate la nivelul unitatii sanitare”, a mai afirmat Rogobete potrivit sursei citate.
Dar schimbarile nu se opresc aici. Din luna august, spitalele publice vor fi obligate sa publice o serie de date-cheie pe site-urile proprii, intr-o sectiune usor accesibila: bugetul, rata de ocupare a paturilor, numarul de pacienti, de prezentari in UPU sau de servicii oferite in ambulatoriu. Cu alte cuvinte, transparenta devine norma, iar pacientul – parte activa a sistemului.
Etichete: satisfactia pacientului, formular satisfactia pacientului ms, evaluare servicii medicale, evaluare sefi de sectie spitale
Cele mai noi stiri medicale: