Delegatia Romaniei, condusa de ministrul Rafila, participa la Adunare Mondiala a Sanatatii

24/05/2023
Delegatia Romaniei, condusa de ministrul Rafila, participa la Adunare Mondiala a Sanatatii

Delegatia Romaniei, condusa de ministrul Rafila, participa la Adunare Mondiala a Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/delegatia-romaniei-condusa-de-ministrul-rafila-participa-la-adunare-mondiala-a-sanatatii/

Delegatia Romaniei, condusa de ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, participa in aceasta perioada la cea de-a 76-a Adunare Mondiala a Sanatatii (WHA76), care are loc la Geneva.

Adunarea Mondiala a Sanatatii este cea mai importanta reuniune globala din domeniul sanatatii, la care participa reprezentantii celor 194 de state membre ale OMS. Statele membre iau decizii privind politica globala in domeniul sanatatii si participa la intalniri bilaterale cu alte state si cu organizatii internationale din domeniu.

“Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a avut interventii in cadrul plenului si lucrarilor adunarii, in care a apreciat eforturile remarcabile ale profesionistilor din domeniul sanatatii in timpul pandemiei, problemele principale cu care acestia se confrunta si a sustinut necesitatea adoptarii de masuri concrete la nivelul comunitatii internationale, pentru a atinge obiectivele asumate prin Declaratia de la Bucuresti privind Resursa Umana din Sanatate.”, transmite ministerul.

Potrivit sursei citate, in cadrul lucrarilor adunarii se discuta tema importanta a bolilor netransmisibile, delegatia Romaniei avand ocazia de a schimba exemple de buna practica cu alte state membre si de a promova initiativele precum Strategia Nationala pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare si Cerebrovasculare si politicile in domeniul combaterii cancerului si a accesului pacientilor la diagnostic si tratament, dezvoltarea preventiei, in corelatie cu Planul european.

De asemenea, delegatia Romaniei va participa la o serie de intalniri tehnice menite sa contribuie la dezvoltarea de proiecte concrete pentru Romania.

Etichete: adunarea mondiala a sanatatii, OMS, WHA76

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: