Medicii din spitalele britanice au inceput o greva de trei zile. Doctorii cer cresteri salariale

13/03/2023
Medicii din spitalele britanice au inceput o greva de trei zile. Doctorii cer cresteri salariale

Medicii din spitalele britanice au inceput o greva de trei zile. Doctorii cer cresteri salariale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-din-spitalele-britanice-au-inceput-o-greva-de-trei-zile-pentru-a-cere-cresteri-salariale/

Medicii din spitalele britanice au inceput, de luni, o greva de trei zile pentru a cere cresteri salariale, informeaza AFP.

Doctorii de aici au lansat miscarea de protest luni, cand membri ai sindicatului British Medical Association (BMA) au instalat pichete de greva in fata spitalelor.

Potrivit BMA, acesti medici au pierdut, in termeni reali, 26% din salarii incepand din 2008, cand serviciilor de sanatate le-a fost impusa o cura de austeritate, relateaza si Agerpres.

O campanie lansata de sindicat afirma ca medicii aflati la inceput de cariera sunt platiti mai prost decat chelnerii din cafenele, primind doar in jur de 14 lire sterline (15,8 euro) pe ora.

‘Gratie guvernului, puteti castiga mai mult servind in cafenele decat salvand pacienti’, spune un slogan al BMA.

‘Credeam ca, devenind medic, voi fi independenta financiar, dar nu este asa’, a declarat tanara absolventa din centrul Angliei, potrivit surselor citate.

Sefii NHS, serviciul public de sanatate, s-au declarat ingrijorati de consecintele acestei greve asupra pacientilor.

Grevele au afectat mai multe profesii in ultimele luni in Marea Britanie, unde inflatia depaseste 10%. Lucratori ai cailor ferate, politisti de frontiera, profesori si altii au fost in greva pentru a cere majorari salariale, in conditiile cresterii galopante a preturilor la alimente si energie.

Etichete: greva spitale UK, medicii din spitalele britanice, salarii medici UK, british medical association 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: