CMR doreste imbunatatirea legislatiei privind malpraxisul

01/03/2023
CMR doreste imbunatatirea legislatiei privind malpraxisul

CMR doreste imbunatatirea legislatiei privind malpraxisul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-doreste-imbunatatirea-legislatiei-privind-malpraxisul/

Reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania (CMR) sustin ca, in prezent, politele de asigurare malpraxis nu functioneaza. Pacientul nu primeste despagubirea corecta, iar medicului nu-i ofera o protectie reala, motiv pentru care se propune imbunatatirea legislatiei in acest sens.

Presedintele CMR, Daniel Coriu, a precizat in cadrul unei dezbateri care a avut lor la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, ca propunerea medicilor este de a imbunatati sistemul politelor de malpraxis, astfel incat despagubirea pacientilor pentru daunele materiale si morale, in urma prejudiciilor, sa fie preluata in mod real si efectiv de asigurator prin intermediul politiei de malpraxis.

“CMR si-a asumat sa puna pe agenda publica o serie de probleme importante atat din perspectiva medicilor si pacientilor, cat si a societatii. Tema este strans legata de calitatea actului medical si de relatia medic-pacient. Una din principalele concluzii ale dezbaterilor de pana acum este ca greseala este inerenta practicii medicale, mai ales in conditiile unor sisteme medicale din ce in ce mai complexe. Avem nevoie de mecanisme mai eficiente care sa permita echipelor medicale sa invete din greseli, ca sa evite repetarea lor”, a spus Daniel Coriu, potrivit Agerpres.

La randul sau, presedintele Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova, Ion Rogoveanu, a afirmat ca prin aceste dezbateri, CMR incearca sa imbunatateasca legislatia privind malpraxisul, pentru ca are multe deficiente si deseori nu poate fi aplicata in mod corespunzator.

De asemenea, si conducerea Colegiului Medicilor Dolj considera ca ‘este nevoie de o schimbare de paradigma si de o aliniere la practica internationala’.

Etichete: malpraxis, asigurari de malpraxis, legislatie malpraxis, CMR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: