Directorul OMS: Exista foarte important si crucial sa aflam originile pandemiei de Covid-19

16/02/2023
Directorul OMS: Exista foarte important si crucial sa aflam originile pandemiei de Covid-19

Directorul OMS: Exista foarte important si crucial sa aflam originile pandemiei de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directorul-oms-exista-foarte-important-si-crucial-sa-aflam-originile-pandemiei-de-covid-19/

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a promis ca va face totul pentru a obtine “un raspuns” cu privire la originile COVID-19, respingand ferm informatiile conform carora organizatia a renuntat la investigatie, relateaza AFP.

“Exista o dimensiune stiintifica si morala a acestei probleme si trebuie sa continuam sa insistam pana cand vom avea raspunsul” cu privire la originile pandemiei care a inceput in China la sfarsitul lui 2019, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat si de Agerpres.

“Este foarte, foarte important si foarte, foarte crucial”, a insistat el.

Directorul OMS a subliniat ca a trimis recent o scrisoare oficiala unui important responsabil chinez pentru a cere inca o data colaborarea Beijingului in ancheta privind originile celei mai grave pandemii din ultimul secol, care a provocat milioane de decese si a afectat zeci de milioane de persoane.

Un articol publicat in revista stiintifica Nature in aceasta saptamana sustine ca OMS a renuntat sa continue cea de-a doua etapa a investigatiei sale privind originile COVID-19 din cauza lipsei de cooperare din partea autoritatilor chineze. Comunitatea stiintifica considera cruciala cunoasterea originilor acestei pandemii pentru a putea lupta mai eficient sau chiar pentru a evita urmatoarea pandemie.

“OMS a suspendat discret cea de-a doua faza a investigatiei sale stiintifice, mult asteptata, cu privire la originile pandemiei de COVID-19, invocand provocarile continue legate de incercarile de a efectua studii cruciale in China”, scrie Nature, potrivit surselor citate.

Citata in articol, dr. Maria Van Kerkhove, responsabila la OMS de lupta impotriva pandemiei, a dezmintit informatia: “OMS nu a abandonat studierea originii COVID”.

Etichete: originile pandemie de covid-19, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: