Premiera la Cluj: Embolizarea unei malformatii arteriovenoase cu materiale pe baza de polimeri

13/02/2023
Premiera la Cluj: Embolizarea unei malformatii arteriovenoase cu materiale pe baza de polimeri

Premiera la Cluj: Embolizarea unei malformatii arteriovenoase cu materiale pe baza de polimeri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiera-la-cluj-embolizarea-unei-malformatii-arteriovenoase-cu-materiale-pe-baza-de-polimeri/

Premiera la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Cluj-Napoca, in cadrul departamentului de radiologie interventionala.

Echipa condusa de Dr. Horatiu Coman, medic primar chirurgie vasculara, a efectuat embolizarea unei malformatii arteriovenoase la un pacient de 62 de ani, utilizand in premiera nationala materiale de embolizare speciale pe baza de polimeri (Shape Memory Polymer).

“Dr. Horatiu Coman a venit in SCJU Cluj in anul 2022, dupa o experienta de 11 ani in clinici de prestigiu din Germania. Astazi, echipa medicului Coman a fost intregita de Dr. Mihai Creteanu, medic primar radiologie interventionala din Cadrul Spitalului Judetean Suceava si Dr. Dan Duma, coordonatorul departamentului de specialitate din cadrul SCJU Cluj.”, transmite unitatea medicala intr-un comunicat.

SCJU Cluj mai precizeaza a facut o prioritate din adoptarea ultimelor practici din domeniul radiologiei interventionale, prin procedee minim-invazive, care contribuie la reducerea costurilor si a timpului de recuperare a pacientului.

“Urmatorul obiectiv este acela de pune practicile medicale moderne la dispozitia pacientilor, fara restrictii, chiar daca consumabilele utilizate in astfel de interventii au un pret destul de mare. Acest lucru este confirmat de cele peste 120 de interventii chirurgicale facute cu ajutorul angiografului de inalta performanta, in sase luni de la punerea in functiune.”, a mai transmite SCJU Cluj-Napoca.

Sursa foto: FB/SCJU Cluj-Napoca

Etichete: SCJU Cluj-Napoca, malformatii arteriovenoase, radiologie interventionala, chirurgie vasculara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: