Mures: Proceduri complexe de plasare in inima a unor pompe de suport mecanic circulator

03/02/2023
Mures: Proceduri complexe de plasare in inima a unor pompe de suport mecanic circulator

Mures: Proceduri complexe de plasare in inima a unor pompe de suport mecanic circulator

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mures-proceduri-complexe-de-plasare-in-inima-a-unor-pompe-de-suport-mecanic-circulator/

Clinica de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Targu Mures a anuntat realizarea, in premiera nationala, a unor proceduri complexe de plasare in inima a unor pompe de suport mecanic circulator (iVAC 2L System).

“O noua premiera nationala la Clinica de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures: unitatea medicala este prima din Romania care asigura tratamentul interventional al pacientilor cu risc foarte ridicat, printr-o pompa cardiaca percutana de noua generatie. La Clinica de Cardiologie din cadrul SCJU Targu Mures a demarat, joi, 2 februarie, programul de asistare mecanica circulatorie a tratamentului interventional complex, la pacientii cardiovasculari cu risc foarte inalt. In cursul diminetii, s-au efectuat primele doua astfel de proceduri complexe, care au constat in plasarea in inima, pe cale percutana, a unor pompe de suport mecanic circulator (iVAC 2L System), cu rolul de a facilita procedurile cu risc foarte inalt. Acestea pompeaza sangele din ventricul in aorta, in sincron cu ritmul natural al pacientului, permitand desfasurarea interventiei cu un back-up circulator, care asigura stabilitatea hemodinamica in cursul interventiei de revascularizare complexa”, a declarat prof. univ. dr. Theodora Benedek, sefa Clinicii de Cardiologie – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, intr-un comunicat de presa.

Potrivit acesteia, intreaga procedura s-a desfasurat pe cale interventionala, prin abord femoral, fara a fi necesara anestezia generala.

Astfel, dupa adoptarea acestei metodologii, Clinica de Cardiologie se inscrie in randul unitatilor de elita pe plan european in tratamentul pacientului cardiovascular.

“Clinica de Cardiologie din SCJU Targu Mures este centru tertiar la care se trimit toate urgentele majore si cazurile complexe din 6 judete invecinate, pentru care asigura toata gama de interventii complexe care se efectueaza in centrele de excelenta europene”, a mai precizat Dr. Theodora Benedek.

Etichete: pompe de suport mecanic circulator, proceduri cardiologie, SCJU Targu Mures

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: