Raport IFRC: Lumea ramane nepregatita pentru viitoarele pandemii

30/01/2023
Raport IFRC: Lumea ramane nepregatita pentru viitoarele pandemii

Raport IFRC: Lumea ramane nepregatita pentru viitoarele pandemii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-ifrc-lumea-ramane-nepregatita-pentru-viitoarele-pandemii/

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) avertizeaza ca lumea este periculos de nepregatita pentru viitoarele pandemii, relateaza Reuters.

Intr-un raport publicat luni, se solicita tarilor sa-si actualizeze planurile de pregatire pana la sfarsitul anului.

In raportul World Disasters Report pe 2022, IFRC a afirmat ca “toate tarile raman periculos de nepregatite pentru viitoarele focare” in pofida faptului ca pandemia de COVID-19 a ucis mai multi oameni decat orice cutremur, seceta sau uragan din istorie, conform Agerpres.

“Urmatoarea pandemie ar putea fi pe cale sa se intample. Daca experienta cu COVID-19 nu ne va grabi pasii catre o mai buna pregatire, ce o va face? Nu exista nicio scuza pentru o lipsa continua a pregatirii dupa ce am trecut prin trei ani groaznici”, a declarat Jagan Chapagain, secretar general al IFRC.

Raportul IFRC afirma ca tarile ar trebui sa-si revizuiasca legislatia pentru a se asigura ca este in conformitate cu planurile lor de pregatire pentru pandemie pana la sfarsitul anului 2023 si recomanda, de asemenea, tarilor sa creasca finantarea pentru sanatate la nivel intern cu 1% din PIB si finantarea pentru sanatate la nivel global cu cel putin 15 miliarde de dolari pe an.

Etichete: pandemie, pregatiri pandemie, IFRC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: