S-a infiintat “Tumor Board-ul” Oncologiei romanesti

26/01/2023
S-a infiintat “Tumor Board-ul” Oncologiei romanesti

S-a infiintat “Tumor Board-ul” Oncologiei romanesti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-infiintat-tumor-board-ul-oncologiei-romanesti/

Consiliul Director al Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a infiintat “Tumor Board-ul” Oncologiei romanesti, pentru a putea transmite un mesaj tuturor celor implicati in sistemul de sanatate ca, doar lucrurile elaborate in echipa pot genera succes si pot salva vieti.

“Consecventa valorilor si principiilor care ne calauzesc activitatile desfasurate de FABC in beneficiul pacientilor, organizatia noastra doreste sa-si consolideze reputatia institutionala ca actor nonguvernamental implicat in initiative semnificative din perspectiva sanatatii populatiei. In acest scop, Consiliul Director al Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a hotarat infiintarea unui Consiliu Stiintific Consultativ, format din experti reputati din tara noastra, pe a caror expertiza sa ne putem baza atunci cand decidem sa initiem proiecte noi, astfel incat initiativele noastre sa fie aliniate evidentelor stiintifice la zi si prioritatilor de sanatate publica din tara, in interesul pacientilor de azi si de maine.”, precizeaza Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, intr-un comunicat de presa.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a invitat in acest consiliu reputati specialisti din domeniu.

“Ne dorim ca acesti reputati specialisti, cei care vegheaza direct la sanatatea noastra, oferindu-ne o noua sansa la viata, sa se implice pentru a-si putea desfasura nobila activitate in folosul nostru, in cele mai bune conditii si cu acces la cele mai noi tratamente si investigatii. In contextul elaborarii normelor de aplicare ale Planului National de Prevenire si Combatere a Cancerului de catre MS, dorim ca acest Consiliu sa elaboreze si sa propuna analize de specialitate echipei desemnate de MS, sa creioneze aceste norme pentru implementarea Planului National de Prevenire si Combatere a Cancerului. Lucrand alaturi de autoritati in acest sens, sansele noastre de supravietuire/vindecare vor creste proportional, iar satisfactia muncii tuturor specialistilor, sa fie una deplina.”, a mai transmis FABC.

Etichete: tumor board, FABC, pacienti cu cancer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: