Rafila: In boala oncologica, dincolo de resursele medicale, trebuie sa existe si sprijin spiritual

06/12/2022
Rafila: In boala oncologica, dincolo de resursele medicale, trebuie sa existe si sprijin spiritual

Rafila: In boala oncologica, dincolo de resursele medicale, trebuie sa existe si sprijin spiritual

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-in-boala-oncologica-dincolo-de-resursele-medicale-trebuie-sa-existe-si-sprijin-spiritual/

Potrivit ministrului Sanatatii, Dr. Alexandru Rafila, in boala oncologica, dincolo de resursele medicale, trebuie sa existe si un sprijin din punct de vedere spiritual.

“Un domeniu in care inca suntem deficitari, si trebuie sa-l mentionez, dar am facut pasi inainte din acest punct de vedere si incurajam dezvoltarea centrelor de ingrijiri paliative. Pentru ca centrele de ingrijiri paliative, nu pentru ca sunt neaparat incluse in strategia nationala, dar e normal ca pacientilor cu forme avansate de boala sa le oferi o asistenta medicala si sa faci o terapie a durerii. L-am rugat pe domnul director sa invite si cativa reprezentanti ai cultelor religioase aici, pentru ca eu cred ca boala oncologica este o boala in care, dincolo de resursele pe care le avem noi din punct de vedere medical, trebuie sa existe si un sprijin din punct de vedere spiritual. Si este important ca fiecare pacient, in functie de confesiune, sa poata sa beneficieze si de o asistenta religioasa din acest punct de de vedere”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

Preotul ortodox Olimpiu Zahan, prezent la conferinta, a precizat ca pacientii cu cancer traiesc adevarate drame. Potrivit acestuia, in ajutorul lor, pe langa medici, care sunt adevarati profesionisti, trebuie sa vina si preoti, ca ‘doctori de suflete’.

Etichete: boala oncologica, sprijin boala oncologica, sprijin spiritual pacienti ocnologici

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: