Rezultate incurajatoare in legatura cu un tratament pentru Alzheimer

05/12/2022
Rezultate incurajatoare in legatura cu un tratament pentru Alzheimer

Rezultate incurajatoare in legatura cu un tratament pentru Alzheimer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezultate-incurajatoare-in-legatura-cu-un-tratament-pentru-alzheimer/

Oameni de stiinta saluta rezultatele detaliate ale unui studiu clinic asupra unui nou medicament care confirma eficacitatea acestuia in incetinirea declinului cognitiv al pacientilor cu boala Alzheimer. Totusi, ei au remarcat si unele efecte adverse ale acestuia, relateaza AFP.

Rezultatele complete ale acestui studiu clinic avansat (faza III) realizat pe aproape 1.800 de persoane monitorizate timp de 18 luni au confirmat o reducere cu 27% a declinului cognitiv la pacientii tratati cu un medicament dezvoltat de grupul farmaceutic japonez Eisai si de cel american Biogen, scrie si Agerpres.

“Este primul medicament care ofera o optiune reala de tratament pentru persoanele cu Alzheimer”, a declarat Bart De Strooper, directorul Institutului de Cercetare a Dementei din Marea Britanie, potrivit susrelor citate.

Studiul complet, publicat de curand in New England Journal of Medicine, precizeaza si ratele de incidenta ale efectelor adverse.

Astfel, 17,3% dintre pacientii tratati au suferit hemoragii cerebrale, fata de 9% din grupul placebo. Si 12,6% dintre persoanele care au primit acest medicament experimental au suferit de edem cerebral, comparativ cu doar 1,7% in grupul placebo.

Cu toate acestea, rata globala a mortalitatii este aproape aceeasi in cele doua grupuri de pacienti din studiu (0,7% la persoanele tratate noul medicament – 0,8% la cei tratati sub placebo).

Etichete: medicament alzheimer, tratament alzheimer, incetinirea declinului cognitiv alzheimer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: