Prima operatie de implant auditiv de trunchi cerebral din Romania, la Spitalul ‘M.S. Curie’

23/11/2022
Prima operatie de implant auditiv de trunchi cerebral din Romania, la Spitalul ‘M.S. Curie’

Prima operatie de implant auditiv de trunchi cerebral din Romania, la Spitalul ‘M.S. Curie’

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prima-operatie-de-implant-auditiv-de-trunchi-cerebral-din-romania-la-spitalul-m-s-curie/

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘M.S. Curie’ din Bucuresti au realizat o operatie de implant auditiv de trunchi cerebral, interventie in premiera pentru Romania.

Pacientul, un copil de patru ani, a primit un implant auditiv de trunchi cerebral care ii va da sansa de a se bucura de sunete.

“Copilul operat astazi fusese diagnosticat cu aplazie cohleara bilaterala si surditate neurosenzoriala profunda bilaterala, fara posibilitate de reabilitare a functiei auditive prin implant cohlear. Dupa operatie, pentru pacient urmeaza perioada de recuperare, cu perspectiva unei vieti din care sunetele vor face parte”, transmite unitatea sanitara.

Interventia a fost realizata cu succes de chirurgul ORL pediatric Dan Cristian Gheorghe, impreuna cu Sorin Tarnoveanu, medic neurochirurg pediatric, in cadrul clincii de specialitate a Spitalului ‘M.S. Curie’.

Potrivit sursei citate, la operatie a asistat prof. dr. Wolf-Peter Sollmann de la Staedtisches Klinikum Braunschweig GmbH, cel mai important specialist european din acest domeniu al neurochirurgiei.

Prof. dr. Sollmann a efectuat in 1992 primul implant auditiv multicanal de trunchi cerebral din Europa, iar intre 1992 si 2015 a realizat 129 de operatii de implant auditiv de trunchi cerebral in 30 de centre medicale din Europa si Asia.

Etichete: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘M.S. Curie’, implant auditiv, operatie de implant auditiv de trunchi cerebral, aplazie cohleara bilaterala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: