Intarirea cooperarii in domeniul medical intre Romania si Bulgaria

09/06/2022
Intarirea cooperarii in domeniul medical intre Romania si Bulgaria

Intarirea cooperarii in domeniul medical intre Romania si Bulgaria

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/intarirea-cooperarii-in-domeniul-medical-intre-romania-si-bulgaria/

Ministrul Sanatatii din Romania si ministrul Sanatatii Bulgaria au stabilit dinamizarea colaborarii in cateva domenii importante pentru ambele parti: ingrijirea pediatrica, programele de transplant, productia de medicamente.

In perioada 8-9 iunie 2022 s-a aflat in Romania, la invitatia ministrului roman al Sanatatii, prof.univ.dr. Alexandru Rafila, o delegatie oficiala a ministerului Sanatatii din Bulgaria, condusa de ministrul Sanatatii, prof.univ.dr. Asena Serbezova, potrivit Ministerului Sanatatii din Romania

“Vizita delegatiei ministerului Sanatatii din Bulgaria face parte din proiectul prof. univ. dr. Alexandru Rafila de a intari relatiile bilaterale in domeniul medical cu toate statele vecine Romaniei, pentru a avea abordari comune in domeniul sanatatii publice in Europa Centrala si de Est.

Dintr-o agenda de discutii foarte bogata, au fost abordate in mod prioritar cateva teme de interes comun. Cei doi ministri au convenit sa intareasca schimbul de informatii in domeniul sanatatii publice, in contextul intensificarii circulatiei transfrontaliere, odata cu inceperea sezonului estival.”, transmite MS, intr-un comunicat de presa.

Totodata, cei doi demnitari au efectuat impreuna o vizita la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”, ocazie cu care delegatia bulgara a fost informata despre modelele de buna practica in domeniul neonatologiei si al chirurgiei cardiovasculare din Romania, dezvoltate in baza unor parteneriate externe.

Etichete: alexandru rafila, asena serbezova

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: