Ministerul Sanatatii nu a autorizat doza a IV-a de vaccin impotriva Covid-19

06/05/2022
Ministerul Sanatatii nu a autorizat doza a IV-a de vaccin impotriva Covid-19

Ministerul Sanatatii nu a autorizat doza a IV-a de vaccin impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-nu-a-autorizat-doza-a-iv-a-de-vaccin-impotriva-covid-19/

Ministerul Sanatatii a dezmintit informatiile false conform carora ar fi autorizat administrarea dozei a IV-a de vaccin anti-Covid pentru populatia generala.

“Ministerul Sanatatii NU a autorizat doza a IV-a de vaccin impotriva COVID-19. Persoanele vaccinate cu doza a IV-a, din situatia publicata de INSP la inceputul saptamanii, sunt persoane sever imunocompromise, eligibile pentru o schema de vaccinare primara cu 3 doze. Aceste persoane au recomandare din partea unui medic curant sau a medicului de familie. Recomandarea este urmarea unei evaluari medicale care arata o imunosupresie, adica o imunitate mai scazuta care nu-i ofera organismului aceeasi agilitate in a se lupta cu virusul.”, se precizeaza pe platforma RoVaccinare.

Potrivit sursei citate, pentru aceste persoane, doza a IV-a este doza de rapel (booster). Instructiunea care permite administrarea dozei de rapel (booster) pentru persoanele sever imunocompromise a fost elaborata de CNCAV in luna ianuarie 2022.

Etichete: doza a IV-a de vaccin anti-covid, doza a 4-a vaccin covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: