Azoicai: Am speranta introducerii unor preparate vaccinale in Programul National de Vaccinare

29/04/2022
Azoicai: Am speranta introducerii unor preparate vaccinale in Programul National de Vaccinare

Azoicai: Am speranta introducerii unor preparate vaccinale in Programul National de Vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/azoicai-am-speranta-introducerii-unor-preparate-vaccinale-in-programul-national-de-vaccinare/

Prof. dr. Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, si-a exprimat speranta privind introducerea unor preparate vaccinale in Programul National de Vaccinare, in special pentru pacientii cronici.

“Am speranta ca se vor face foarte multe lucruri de introducere a anumitor preparate vaccinale in Programul National de Vaccinare. Facand parte din Comitetul National de Vaccinologie, cunosc discutiile – care sunt foarte constructive – si eu cred ca vor ajunge la o finalitate ca anumite preparate vaccinale pentru populatie adulta sa intre in Programul National de Vaccinare si implicit sa fie asigurate in mod gratuit, sistematic si oarecum mai organizat, prin faptul ca aplicarea Programului National de Vaccinare este imperios necesara intr-o strategie nationala. Cred ca vaccinarea diftero-tetanos-pertussis va fi vaccinarea care va intra cu prioritate in Programul National de Vaccinare, cu aceasta succesiune din zece in zece ani. (…) Tin foarte mult sa accentuez necesitatea gasirii unei solutii pentru pacientul cronic. Sunt foarte multi pacienti cronici care au nevoie de aceste preparate vaccinale cu sau fara imunosupresie”, a declarat medicul Doina Azoicai in cadrul unei dezbateri organizata de COPC, citata de Agerpres.

Medicul a mai precizat ca un prim pas pentru accesibilitatea la vaccinare ar fi asigurarea unei metode de compensare.

Etichete: preparate vaccinale, programul national de vaccinare, doina azoicai

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: