Rafila: Centrele de paliatie, o problema de responsabilitate comunitara

21/04/2022
Rafila: Centrele de paliatie, o problema de responsabilitate comunitara

Rafila: Centrele de paliatie, o problema de responsabilitate comunitara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-centrele-de-paliatie-o-problema-de-responsabilitate-comunitara/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a subliniat necesitatea infiintarii de centre de paliatie si includerea paliatiei alaturi de ingrijirile la domiciliu, deoarece acestea sunt complementare.

“Nu neaparat in spitalele publice trebuie create centre de paliatie, acesta este adevarul. (…) Unele sunt realizate de catre biserici, altele – de autoritatile locale. Lucrul acesta este foarte important. Noi avem doua datorii – in primul rand sa nu-i impovaram cu bariere administrative pe aceia care dezvolta astfel de proiecte, iar cea de-a doua – sa includem paliatia alaturi de ingrijirile la domiciliu, pentru ca sunt de multe ori complementare in strategia de sanatate a acestei tari”, a declarat Alexandru Rafila, citata de Agerpres.

Potrivit demnitarului, includerea paliatiei in draftul strategiei de sanatate a tarii presupune ca alocarea de resurse si dezvoltarea de investitii in domeniul sanatatii nu trebuie sa se rezume doar la servicii arhicunoscute.

De altfel, el a punctat ca paliatia reprezinta ‘o problema de responsabilitate comunitara’ si ca mai multe unitati spitalicesti asteapta aprobare de la Ministerul Sanatatii pentru paturi de paliatie.

Etichete: centre de ingrijiri paliative, paliatia, centre paliative, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: