Hepatita de origini necunoscute la copii, detectata in mai multe tari europene (ECDC)

20/04/2022
Hepatita de origini necunoscute la copii, detectata in mai multe tari europene (ECDC)

Hepatita de origini necunoscute la copii, detectata in mai multe tari europene (ECDC)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hepatita-la-copii-cu-origini-necunoscute-detectata-in-mai-multe-tari-europene-ecdc/

Centrul European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC) a anunta ca hepatita infantila de origine necunoscuta, identificata pentru prima data in Regatul Unit, a fost depistata si la copii din alte tari europene, relateaza AFP.

”In urma cazurilor semnalate de hepatita acuta de origine necunoscuta de catre Agentia de Securitate a Sanatatii din Marea Britanie” la inceputul lunii aprilie, ”au fost raportate cazuri suplimentare la copii in Danemarca, Irlanda, Tarile de Jos si in Spania”, a precizat agentia europeana intr-un comunicat de presa citat si de Agerpres.

De asemenea, noua cazuri suspecte au fost identificate si la copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 6 ani in Alabama, Statele Unite.

”Investigatiile continua in toate tarile care raporteaza cazuri. In prezent, cauza exacta a hepatitei ramane necunoscuta”, noteaza ECDC.

Anchetatorii britanici considera, insa, ca e vorba de o cauza infectioasa avand in vedere caracteristicile clinice si epidemiologice ale cazurilor.

Contactata de AFP, ECDC nu a furnizat detalii privind numarul de cazuri pe tara. Nu au fost raportate decese, dar unele cazuri din Marea Britanie au necesitat transplant de ficat.

”Investigatiile de laborator ale cazurilor au exclus hepatitele virale de tip A, B, C, D si E in toate cazurile”, potrivit ECDC.

Regatul Unit a raportat initial la 5 aprilie, la OMS, 10 cazuri de hepatita severa in Scotia, inainte de a raporta un total de 74 de cazuri trei zile mai tarziu, potrivit organizatiei ONU.

Etichete: hepatita, hepatita la copii, hepatita origini necunoscute, ECDC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: