Cuantumul alocatiei de hrana in spitalele publice nu poate fi mai mic de 22 lei/zi

13/04/2022
Cuantumul alocatiei de hrana in spitalele publice nu poate fi mai mic de 22 lei/zi

Cuantumul alocatiei de hrana in spitalele publice nu poate fi mai mic de 22 lei/zi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cuantumul-alocatiei-de-hrana-in-spitalele-publice-nu-poate-fi-mai-mic-de-22-lei-zi/

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege potrivit caruia cuantumul alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se va actualiza anual in functie de rata inflatiei si nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in sensul instituirii unor norme noi cu privire la alocatia de hrana in unitatile spitalicesti, precum si la procedura de stabilire a acesteia, relateaza Agerpres.

“Autoritatile publice locale pot participa la finantarea unor cheltuieli de administrare si functionare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite in conditiile legii, bunuri si servicii, investitii, reparatii capitale, consolidare, extindere si modernizare, dotari cu echipamente medicale ale unitatilor sanitare cu paturi transferate, suplimentare alocatie de hrana, in limita creditelor bugetare aprobate cu aceasta destinatie in bugetele locale”, prevede proiectul.

De asemenea, “cuantumul alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se stabileste prin ordin al ministrului Sanatatii, se actualizeaza anual in functie de rata inflatiei si nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare”.

Cheltuielile aferente alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se asigura prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

De asemenea, alocatia de hrana poate fi suplimentata prin decizie a consiliului de administratie al unitatii sanitare in conditiile identificarii altor surse de finantare decat sumele provenite din contractele incheiate cu casele de asigurari de sanatate si de la bugetul de stat.

Legea intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2022. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Etichete: hrana spitale, cuantum hrana spitale, mancare in spitalele publice

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: