Raport OMS: Pandemia a exacerbat si mai mult inegalitatile existente in domeniul sanitar

11/03/2022
Raport OMS: Pandemia a exacerbat si mai mult inegalitatile existente in domeniul sanitar

Raport OMS: Pandemia a exacerbat si mai mult inegalitatile existente in domeniul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-oms-pandemia-a-exacerbat-si-mai-mult-inegalitatile-existente-in-domeniul-sanitar/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) lanseaza un apel catre statele europene sa se concentreze mai mult pe domeniul sanatatii decat au facut-o inainte de pandemia de Covid-19, informeaza DPA.

Cu prilejul lansarii raportului European Health Report 2021, conducerea Biroului regional OMS pentru Europa a precizat ca statele se confrunta cu provocari imense in ceea ce priveste combaterea inegalitatilor sanitare si atingerea tintelor legate de sanatate incluse in Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale ONU pentru 2030.

Agentia a subliniat ca acum exista oportunitatea de a lua deciziile necesare care vor contura viitorul regiunii, scrie si Agerpres.

Guvernele ar putea decide sa ofere domeniului sanatatii o prioritate mai ridicata decat inainte si sa se concentreze pe probleme indelung neglijate cum ar fi sanatatea mintala; sau ar putea pierde oportunitatea, punand in pericol sanatatea si bunastarea cetatenilor. ”Alegerea este evidenta”, a precizat spus Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa.

European Health Report este publicat la fiecare trei ani de OMS Europa. Intr-un document de peste 300 de pagini, organizatia analizeaza progresul inregistrat de cele 53 de tari membre OMS Europa pentru indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale ONU.

Raportul ofera totodata o analiza a impactului pandemiei asupra sanatatii publice. Acesta scoate in evidenta existenta unor discrepante majore si persistente intre statele membre. Pandemia a exacerbat si mai mult inegalitatile existente in domeniul sanitar, afectand cu precadere grupurile vulnerabile.

Etichete: pandemia Covid-19, raport OMS, obiectivele de dezvoltare durabila ale ONU pentru 2030

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: