Ritmul vaccinarilor anti-Covid in Uniunea Europeana a scazut dramatic

07/03/2022
Ritmul vaccinarilor anti-Covid in Uniunea Europeana a scazut dramatic

Ritmul vaccinarilor anti-Covid in Uniunea Europeana a scazut dramatic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ritmul-vaccinarilor-anti-covid-in-uniunea-europeana-a-scazut-dramatic/

Ritmul vaccinarilor anti-Covid in Uniunea Europeana a scazut la cel mai mic nivel, in contextul relaxarii restrictiilor si a deplasarii atentiei publice catre criza din Ucraina, informeaza Reuters.

Potrivit statisticilor, circa 72% dintre populatia Uniunii a fost vaccinata cu doua doze, zeci de milioane de persoane fiind in continuare nevaccinate, relateaza si Agerpres.

Scaderea s-a accentuat de la mijlocul lunii februarie pana in prezent, inregistrându-se o reducere a ritmului vaccinarilor in medie cu 30% saptamanal, cea mai rapida diminuare cu exceptia perioadei sarbatorilor.

Scaderea s-a produs pe fundalul ridicarii restrictiilor inclusiv a obligativitatii prezentarii dovezii vaccinarii la locul de munca si pentru accesul in spatii publice, dupa ce varianta Omicron, extrem de transmisibila, s-a dovedit mai putin severa decat variantele anterioare.

Tototata, aceasta scadere accentuata coincide si deplasarea atentiei globale de la pandemie la criza din Ucraina incepand cu mijlocul lunii februarie, cand SUA au inceput sa avertizeze asupra unei iminente invazii ruse in tara vecina.

”Oamenii au inceput sa se simta deja in afara pericolului. Apoi razboiul din Ucraina a contribuit cu certitudine la inchiderea capitolului COVID-19”, a declarat Antonella Viola, profesoara de imunologie la Universitatea din Padova, Italia, potrivit surselor citate.

De asemenea, cautarile pe Google pentru informatii referitoare la COVID-19 in tarile din UE au atins cel mai scazut nivel de la inceputul pandemiei, in timp ce cautarea informatiilor despre Ucraina a crescut vertiginos.

Etichete: vaccinari anti-covid, vaccinare anti-covid uniunea europeana, pandemie covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: