Ciuca, despre decizia CCR privind portul mastii: Formal, prevederile legale sunt in vigoare

16/02/2022
Ciuca, despre decizia CCR privind portul mastii: Formal, prevederile legale sunt in vigoare

Ciuca, despre decizia CCR privind portul mastii: Formal, prevederile legale sunt in vigoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciuca-despre-decizia-ccr-privind-portul-mastii-formal-prevederile-legale-sunt-in-vigoare/

Premierul Nicolae Ciuca spune ca decizia CCR de neconstitutionalitatea OUG privind portul mastii de protectie in anumite spatii se va executa. Demnitarul a sublinit ca pana la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei si a motivarii acesteia, prevederile legale referitoare la masca se pastreaza.

“Am sa spun din capul locului ca deciziile Curtii Constitutionale se vor executa. Avem in acest moment comunicatul si trebuie sa asteptam motivarea si publicarea Deciziei, motiv pentru care, formal, prevederile legale sunt in vigoare”, a declarat Nicolae Ciuca la inceputul sedintei de Guvern.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu se renunta la utilizarea mastii in spatii inchise, in mijloacele de transport in comun si in pietele inchise.

Potrivit ministrului, aceste situatii sunt reglementate de Legea 55/2020, urmand ca in privinta portului mastii in spatiile deschise sa fie luate masuri in acord cu recenta decizie a Curtii Constitutionale, dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial.

“Aceasta ordonanta care a fost declarata neconstitutionala a fost adoptata in anul 2020, facea referire la utilizarea mastii in spatiile deschise. In mod evident, dupa publicarea ei, trebuie sa facem in asa fel incat sa respectam decizia Curtii Constitutionale. Acum, celelalte moduri de utilizare a mastii in spatii inchise, in mijloacele de transport in comun, in pietele inchise sunt reglementate de Legea 55. Deci, este clar ca nu se renunta la masca in spatiile inchise. Legislatia care a facut referire la aceasta ordonanta elaborata de catre Ministerul Sanatatii trebuie actualizata. Urmarim cu mare atentie evolutia situatiei epidemiologice si vom lua acele masuri care sunt corecte pentru protejarea sanatatii populatiei”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Etichete: decizie CCR masca in exterior, ciuca, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: