Alexandru Rafila: Legea prevede utilizarea in continuare a mastii in toate spatiile interioare

16/02/2022
Alexandru Rafila: Legea prevede utilizarea in continuare a mastii in toate spatiile interioare

Alexandru Rafila: Legea prevede utilizarea in continuare a mastii in toate spatiile interioare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-legea-prevede-utilizarea-in-continuare-a-mastii-in-toate-spatiile-interioare/

Judecatorii CCR au declarat neconstitutionala prevederea potrivit careia masca de protectie este obligatorie pe strada. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, spune ca legea 55/2020 prevede utilizarea in continuare a mastii de protectie in toate spatiile interioare.

“Asteptam cu totii publicarea deciziei CCR si a motivarii acestei decizii, dar, in momentul in care ea a fost facuta publica, sigur ca am analizat legislatia existenta si trebuie sa spunem foarte clar ca Legea 55 prevede utilizarea in continuare a mastii in toate spatiile interioare, in mijloacele de transport in comun sau in pietele care sunt inchise, acoperite”, a precizat ministrul Sanatatii in debutul sedintei de Guvern de miercuri.

De altfel, el a subliniat inca odata ca utilizarea mastii nu reprezinta o restrictie, ci o masura de preventie.

“Utilizarea mastii nu reprezinta o restrictie in sine, ci o masura care previne sau incetineste transmiterea in comunitate a acestei infectii si protectia individuala este necesara atat pentru propria persoana, cat si pentru cei cu care intram in contact. In mod evident, daca contextul legal impune acest lucru, sunt convins ca Guvernul Romaniei va adopta actele legislative necesare pentru protejarea sanatatii publice”, a mai afirmat Alexandru Rafila

Ordonanta privind obligativitatea puratii mastii de protectie in aer liber este neconstitutionala, potrivit deciziei luata, marti, de catre Curtea Constitutionala.

Seful DSU, Raed Arafat, a explicat ca masura ramane valabila pana la publicarea motivarii in Monitorul Oficial a decizie CCR.

Etichete: decizie CCR masca in exterior, purtarea mastii in exterior, masca in interior

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: