Asiguratii care ingrijesc pacienti oncologici au dreptul la concediu si indemnizatie

03/02/2022
Asiguratii care ingrijesc pacienti oncologici au dreptul la concediu si indemnizatie

Asiguratii care ingrijesc pacienti oncologici au dreptul la concediu si indemnizatie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asiguratii-care-ingrijesc-pacienti-oncologici-au-dreptul-la-concediu-si-indemnizatie/

Insotitorii asigurati care au in ingrijire pacienti cu boli oncologice vor beneficia de concediu si de indemnizatie, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor.

“Beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru ingrijirea pacientului cu afectiuni oncologice in varsta de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, il insoteste pe acesta la interventii chirurgicale si tratamente prescrise de medicul specialist. Pacientul cu afectiuni oncologice isi poate exprima acordul numai pentru o singura persoana la fiecare interventie chirurgicala, respectiv tratament. Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei este de cel mult 45 de zile calendaristice la interval de un an pentru un pacient. Cuatumul brut lunar al indemnizatiei este de 85% din baza de calcul a asiguratului, stabilita conform articolului 10”, scrie in expunerea de motive a proiectului.

De asemenea, tot potrivit initiativei legislative, acesti insotitori au dreptul anual la cate o sedinta de evaluare psihologica clinica si la minimum cinci sedinte de consiliere psihologica clinica.

Etichete: indemnizatie ingrijire persoane cu cancer, insotitori persoane cu cancer, drepturi insotitori persoane cu cancer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: