Mai mult de jumatate dintre medicii de familie din Arad fac teste Covid

20/01/2022
Mai mult de jumatate dintre medicii de familie din Arad fac teste Covid

Mai mult de jumatate dintre medicii de familie din Arad fac teste Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-mult-de-jumatate-dintre-medicii-de-familie-din-arad-fac-testare-covid/

Din cele 245 de cabinete de medici de familie din Arad, 128 au incheiat, pana acum, contracte pentru testarea Covid iar in fiecare zi se fac contracte noi.

In municipiu, persoanele care au simptome de COVID-19 pot merge la oricare dintre cele 45 de cabinete care ofera serviciul de testare, nu neaparat la propriul medic de familie, iar in celelalte localitati din judet pot merge la 83 de cabinete inrolate in programul de testare, relateaza Agerpres.

“Oamenii trebuie sa stie ca in afara orelor de program de la cabinetele medicilor de familie si in zilele libere pot face teste in cele 18 centre de permanenta existente in judet. Testarea se face gratuit si se realizeaza cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiana. Beneficiaza de testare persoanele eligibile, adica cele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu simptome specifice bolii, indiferent daca sunt sau nu asigurate, la un interval de cel putin 48 de ore intre doua testari succesive”, a declarat Angela Cosma, directorul CJAS Arad, potrivit sursei citate.

Pana in prezent, peste 2300 de cabinete de medicina de familie din toata tara au incheiat contracte cu Casele de Asigurari de Sanatate pentru testarea Covid in cabinetele proprii.

Etichete: testare covid, test covid la medicul de familie, medici de familie arad

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: