Hospice Casa Sperantei a castigat titlul de Spitalul anului in Romania

16/12/2021
Hospice Casa Sperantei a castigat titlul de Spitalul anului in Romania

Hospice Casa Sperantei a castigat titlul de Spitalul anului in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hospice-casa-sperantei-a-castigat-titlul-de-spitalul-anului-in-romania/

Juriul international al Romanian Healthcare Awards a decis ca Hospice Casa Sperantei este Spitalul anului in Romania.

Distinctia a fost obtinuta la competitia Romanian Healthcare Awards. Cei 31 de membri ai juriului, din Romania, Bulgaria, Franta, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda si Danemarca au evaluat aplicatiile la aceasta categorie, dar si la celelalte sase categorii ale competitiei. Astfel, Fundatia HOSPICE Casa Sperantei a fost finalista la toate cele trei categorii la care a concurat: Echipa medicala a anului, Campania medicala a anului (“Cancerul nu sta la distanta”) si Spitalul anului. La ceremonia de premiere, au participat reprezentantii finalistilor, partenerii si sustinatorii competitiei, membri ai juriului si reprezentanti ai autoritatilor din sanatate.

Cu cine a concurat HOSPICE pentru titlul de Spitalul anului

Finalisti la categoria la care Fundatia HOSPICE Casa Sperantei a obtinut trofeul au fost: Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, Spitalul Judetean de Urgenta Resita si Spitalul de Urgenta Zalau.

Proiectul pentru care HOSPICE a fost declarat castigator la aceasta categorie: Un model inovativ de ingrijire a pacientilor cu boli incurabile in spitalele HOSPICE din Brasov si Bucuresti.

Lista finalistilor si a castigatorilor poate fi accesata AICI:

Intr-un spatiu medical romanesc marcat, din pacate, de lipsuri, de probleme, cu o presiune suplimentara data de aceasta perioada pandemica, sa functionezi ca spital fondat din donatii, este o mare victorie. Sa primesti si titlul de SPITALUL ANULUI, atunci cand ai competitori de calibru, cand juriul este format din specialisti de elita, reprezinta o recunoastere a eforturilor permanente pe care le facem de 29 de ani. Am vrea ca acest trofeu sa lanseze in societate mesajul “se poate”. Se poate sa avem servicii medicale de calitate, la standarde internationale, centrate pe un unic scop: binele pacientului. Este o recunoastere care ne onoreaza, ne confirma importanta a ceea ce facem si, mai ales, ne responsabilizeaza si mai mult in a dovedi ca pretuim cu adevarat fiecare clipa de viata a pacientilor nostri”, declara Mirela Nemtanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei, potrivit unui comunicat de presa remis Formare Medicala.

“Gala Romanian Healthcare Awards a devenit un eveniment de traditie si de referinta, iar felicitarile mele merg catre toti cei care au depus eforturi in acest sens: organizatori, parteneri. Cu fiecare editie, munca membrilor juriului devine din ce in ce mai dificila datorita aplicatiilor inscrise in competitie, pentru ca toate acestea reflecta entuziasmul, dedicatia, profesionalismul, dar si rigurozitatea de a promova excelenta in sanatate. Felicit Fundatia HOSPICE Casa Sperantei pentru reusita, pentru munca exceptionala desfasurata zi de zi, caci titlul de SPITALUL ANULUI vine ca urmare a muncii depuse, a implicarii, a asumarii responsabilitatii. A unui efort colectiv si permanent”, declara Diana Paun, consilier de stat la departamentul Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, acest trofeu vine dupa o perioada grea, plina de incercari.

“In situatia de criza provocata de COVID, Fundatia HOSPICE Casa Sperantei a facut eforturi colosale pentru a-si adapta in scurt timp serviciile pentru pacienti astfel incat acestia sa nu resimta o diminuare sau chiar stopare a ingrijirii de care au nevoie si care nu poate fi amanata. Astfel, in perioada martie-aprilie 2020 s-a initiat, pilotat si implementat un serviciu nou, de telemedicina care, in colelatie cu celelalte servicii integrate in spitalele HOSPICE Bucuresti si Brasov, sa poata asigura continuitatea ingrijirii in orice moment si pentru orice pacient, de oriunde ar fi provenit. Serviciile spitalelor HOSPICE au fost oferite in perioada 1.01.2020 – 31.08.2021 pentru pacienti adulti si copii cu boli cronice progresive in stadii avansate, veniti in cele doua centre (Brasov si Bucuresti) din 36 judete ale tarii.”, precizeaza Fundatia in comunicatul citat.

Serviciile au inclus interventii specializate oferite de echipe interdisciplinare (medici, asistenti medicali, asistenti sociali, psihologi, kinetoterapeuti, consilieri spirituali), in sistem de internare, precum si in cadrul ambulatoriilor, centrelor de zi si prin echipele de ingrijiri la domiciliu integrate spitalelor.

“Pentru a putea sa ofere aceleasi servicii pacientilor cu boli incurabile, in mod gratuit, HOSPICE are nevoie de sustinerea tuturor. In aceasta perioada, companiile pot veni in sprijinul pacientilor cu boli incurabile prin facilitarea fiscala care le permite sa directioneze pana la 20% din impozitul pe profit sau pe venit datorat statului, pana pe 31 decembrie. Fondurile stranse astfel asigura continuitate ingrijirii paliative gratuite de care tot mai multi pacienti din Romania au nevoie.”, mai transmite Fundatia.

Persoanele fizice se pot de asemenea implica prin donatii lunare prin SMS la 8864 cu textul TIMP (4 euro) sau direct pe site-ul fundatiei. Valoarea unui singur SMS asigura, spre exemplu, transportul echipei medicale pana la un pacient acasa.

Detaliile campaniei, precum si informatii despre activitatea HOSPICE Casa Sperantei le regasiti AICI.

Etichete: Hospice Casa Sperantei, Spitalul anului in Romania 2021,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: