Expert: Omicron va deveni predominanta in Europa in cateva saptamani

14/12/2021
Expert: Omicron va deveni predominanta in Europa in cateva saptamani

Expert: Omicron va deveni predominanta in Europa in cateva saptamani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/expert-omicron-va-deveni-predominanta-in-europa-in-cateva-saptamani/

Omicron va deveni probabil varianta dominanta de coronavirus in Europa in patru saptamani, depasind alte variante precum Delta, este de parere un expert de la Universitatea din Basel, potrivit dpa.

“In acest moment, (varianta) Omicron este inca rara in Europa”, a declarat Richard Neher, seful grupului de cercetare Evolutia Virusurilor si a Bacteriilor de la Universitatea din Basel, intr-un interviu publicat luni pe site-ul universitatii.

”Dar daca evolutia continua in acest fel, Omicron va fi predominanta in Europa in aproximativ doua pana la patru saptamani”, a mai spus el, citat si de Agerpres.

Datele oficiale din Danemarca si Marea Britanie sugereaza ca numarul infectarilor cu Omicron se dubleaza la fiecare trei pana la patru zile.

Potrivit surselor citate, rata de transmisie este de trei ori mai mare decat cea a variantei Delta. Motivul pentru care se intampla acest lucru este ca atat persoanele vaccinate, cat si cele nevaccinate sunt infectate.

Cu toate acestea, persoanele vaccinate, si mai ales cele care au primit o doza de supra-rapel, sunt inca protejate impotriva unei evolutii severe a bolii COVID-19 dupa infectarea cu varianta Omicron, potrivit expertului.

Etichete: omicron, evolutie omicron, omicron europa

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: