FDA a autorizat administrarea dozei booster cu vaccinul Pfizer si in cazul adolescentilor

10/12/2021
FDA a autorizat administrarea dozei booster cu vaccinul Pfizer si in cazul adolescentilor

FDA a autorizat administrarea dozei booster cu vaccinul Pfizer si in cazul adolescentilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-a-autorizat-administrarea-dozei-booster-cu-vaccinul-pfizer-si-in-cazul-adolescentilor/

Agentia pentru alimente si medicamente (FDA) din Statele Unite a decis sa scada limita de varsta de la care o persoana poate fi vaccinata cu o doza de supra-rapel (“booster”) a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech. Astfel, a autorizat administrarea dozei a treia si pentru adolescentii de 16 si 17 ani, informeaza agentiile internationale de presa.

Cererea de autorizare de urgenta a dozei booster pentru aceasta grupa de varsta a fost depusa de Pfizer-BioNTech in urma cu mai putin de doua saptamani, scrie si Agerpres.

FDA a precizeaza ca doza “booster” a vaccinului Pfizer-BioNTech poate fi administrata tinerilor de 16 si 17 ani daca au trecut cel putin sase luni de la finalizarea schemei initiale de vaccinare.

Aurtoritatea americana a adaugat ca, in contextul in care perioada sarbatorilor de iarna se apropie, iar “variantele Delta si Omicron continua sa se raspandeasca, vaccinarea ramane cea mai buna protectie impotriva COVID-19.

“Eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 scade dupa a doua doza pentru toti adultii si pentru grupele de 16 si 17 ani”, a adaugat Peter Marks, coordonator stiintific in cadrul FDA, potrivit surselor citate.

Etichete: doza booster, vaccin anti-covid adolescenti, doza booster vaccin adolescenti, FDA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: