Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

08/12/2021
Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/urmatoarele-saptamani-relevante-privind-evolutia-tulpinii-omicron/

Urmatoarele saptamani vor fi relevante din punct de vedere al agresivitatii tulpinii Omicron, spune ministrul Alexandru Rafila. El a precizat ca exista o speranta ca patogenitatea sa scada.

“Este clar ca transmisibilitatea ridicata este evidenta. In ceea ce priveste agresivitatea, din punct de vedere al formelor critice, aici nu exista o opinie inca suficient de bine conturata. E adevarat ca in Africa de Sud, formele, in general, sunt usoare, dar au afectat mai ales persoane tinere cu mai putini factori de risc. Cred ca urmatoarele saptamani vor fi relevante din punct de vedere al agresivitatii. Exista o speranta nespusa, exista o speranta, ca, odata cu cresterea transmisibilitatii, patogenitatea sa scada”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

In context, el a subliniat pana atunci trebuie respectate regulile in vigoare privind gestionarea pandemiei. Totodata, demnitarul a anunta ca Guvernul, impreuna cu autoritatile locale, va derula in perioada sarbatorilor de iarna o campanie de informare. Prin aceasta campanie se urmareste ca populatia sa aiba un comportamentul preventiv si sa respecte regulile de protectie sanitara, in asa fel incat acestea sa devina regula.

Etichete: agresivitate tulpina Omicron, Omicron

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: