OMS: Trebuie sa intarim rolul medicilor de familie in testarea si vaccinarea anti-Covid

08/11/2021
OMS: Trebuie sa intarim rolul medicilor de familie in testarea si vaccinarea anti-Covid

OMS: Trebuie sa intarim rolul medicilor de familie in testarea si vaccinarea anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-trebuie-sa-intarim-rolul-medicilor-de-familie-in-testarea-si-vaccinarea-anti-covid/

Asigurarea accesului la testare si intarirea rolului medicilor de familie in efectuarea acesteia, dar si in ce priveste vaccinarea populatiei, ar fi doua dintre solutiile care ar putea contribui la depasirea situatiei actuale din Romania, spune dr. Heather Papowitz, manager de criza in cadrul Biroului OMS Europa.

Expertul a subliniat ca acestora trebuie sa li se ofere instrumentele si resursele necesare pentru a se implica in testare si vaccinare.

“Ne-am uitat la sistemul de sanatate, de la asistenta primara si pana la cea spitaliceasca, si trebuie sa intarim cu adevarat acel nivel primar, al medicilor de familie, si sa ne asiguram ca li se dau resursele, uneltele de care au nevoie pentru ca oamenii sa fie diagnosticati din timp si pentru ca apoi ei sa comunice, impreuna, sa ii convinga sa se vaccineze”, a declarat dr. Heather Papowitz, potrivit Agerpres.

Totodata, ea a subliniat, in urma unei vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, ca autoritatile trebuie sa se asigure ca exista personal suficient si toate dotarile, materiale medicale necesare in sistemul spitalicesc.

 

Etichete: Heather Papowitz, rol medici de familie vaccinare, testare covid, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. EUGEN GAVRILIU says:

    Da , autoritatile au hotarit: testarile,vaccinarile si alte servicii medicale se pot acorda contra cost (plata directa sau decontare CNAS)in farmacii.
    Despre conditiile de indeplinit de catre farmacii,despre practicarea
    unei meserii fara drept , despre asigurarile de malpraxis ,despre protectia mediului, despre tratament in caz de urgenta, nu se discuta nimic. Care este pozitia CMR ? Farmaciile sunt pline de suplimente nutritive iar medicamentele se aduc pe comnda, antibioticele se dau fara Rp, in proportie semnificativa.Cred ca este momentul sa ma intreb daca mai exista acea relatie medic-farmacist de colaborare in sensul pastrarii ori reabilitarii sanatatii populatiei sau medicii muncesc pentru a asigura piata de desfacere a farmaciilor, transformate cu succes in magazine alimentare.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: