APCR: Pacientii cronici vor avea nevoie si de anticorpi monoclonali, pe langa vaccinare

03/11/2021
APCR: Pacientii cronici vor avea nevoie si de anticorpi monoclonali, pe langa vaccinare

APCR: Pacientii cronici vor avea nevoie si de anticorpi monoclonali, pe langa vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-cronici-vor-avea-nevoie-si-de-anticorpi-monoclonali/

Pacientii cu sistem imun slabit, vor avea nevoie ca pe langa vaccinare sa poata beneficia si de terapie cu anticorpi monoclonali pentru a fi complet protejati, spune Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR).

Potrivit sursei citate, este vorba de pacientii diagnosticati cu diferite tipuri de cancer, pacientii dializati, persoane in tratament cu insulino-terapie sau cu afectiuni autoimune si inflamatorii care pot compromite sistemul imun.

“Unele tratamente pe care le iau pacientii cronici, prin mecanismul lor de actiune, pot bloca sistemul imun sa produca anticorpii care sa ii proteje de infectia cu SARS-COV2 si formele grave de COVID 19. De asemenea sunt persoane care se nasc cu sistem imun deficitar asa cum este cazul persoanelor diagnosticate cu imunodeficiente primare. Pentru aceste categorii de pacienti s-au dezvoltat terapiile cu anticorpi monoclonali.”’, se precizeaza intr-un comunicat transmis de APCR.

Agentia Europeana a Medicamentului a anuntat ca evalueaza mai multe tipuri de anticorpi monoclonali, unele cu rol terapeutic anti-COVID care se pot initia in prima saptamana de la infectarea cu SARS-COV2, dar si o categorie noua de anticorpi monoclonali cu rol preventiv privind infectarea cu SARS-COV2.

nticorpii monoclonali sunt terapii deja existente in Romania si pe care pacientii cu diferite afectiuni ii folosesc de foarte multi ani, este vorba despre persoanele diagnosticate cu cu diferite tipuri de cancer, poliartrita reumatoida, psoriazis, spondilita anchilozanta, artrita psoriazica, boli inflamatorii intestinale, lupus, etc. Aceste terapii sunt cunoscute de catre pacientii sub denumirea de terapie biologica sau imunoterapie.

“Salutam pasii facuti de catre autoritatile romane pentru a aduce in tara anticorpii monoclonali ca tratament pentru COVID19 si adresam un apel de a se continua demersurile necesare pentru a avea disponibila cat mai repede si combinatia de anticorpi monoclonali cu actiune lunga pentru profilaxie, terapie aflata in curs de evaluare la Agentia Europeana a Medicamentului, astfel incat sa putem sa putem sa protejam pacientii care sunt la risc crescut de infectare cu SARS-COV2 si care nu pot genera suficienti anticorpi prin vaccinare.”, mai precizeaza APCR.

Etichete: anticorpii monoclonali, anticorpii monoclonali pentru pacientii cronici, APCR

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: