Respingerea urgentarii votului pe certificatul verde | “Ce semanam, o sa culegem mai tarziu”

02/11/2021
Respingerea urgentarii votului pe certificatul verde | “Ce semanam, o sa culegem mai tarziu”

Respingerea urgentarii votului pe certificatul verde | “Ce semanam, o sa culegem mai tarziu”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/respingerea-urgentarii-votului-pe-certificatul-verde/

Intrebat cum comenteaza faptul ca solicitarea de dezbatere si adoptare in procedura de urgenta a propunerii legislative privind certificatul verde a fost respinsa in sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor, medicul militar Valeriu Gheoghita a spus ca “ceea ce semanam in momentul de fata, asta o sa culegem mai tarziu”.

“Daca s-a respins urgentarea, eu inteleg ca nu avem o urgenta epidemiologica si cred ca ceea ce semanam in momentul de fata, asta o sa culegem mai tarziu. Acesta este lucrul pe care eu il inteleg ca om si ca coordonator al campaniei de vaccinare.(…) Ca medic, eu cred ca trebuie sa luam acele masuri care sa fie coerente, sa fie logice, incat, pe de o parte, sa asocieze o reducere a riscului de infectare la nivelul populatiei, dar in egala masura sa stimuleze rata de vaccinare, pentru ca daca masurile noastre sunt doar pentru a scadea numarul de cazuri – cum pot sa fie anumite masuri restrictive, dar in niciun fel nu reusim sa crestem rata de acoperire vaccinala, vom avea aceeasi populatie receptiva si susceptibila la imbolnavire in perioada lunilor viitoare, deci situatia nu se va schimba. Cu cat vom accelera rata de vaccinare, cu atat mai mult ii protejam pe cei vulnerabili, pe cei care se infecteaza si ajung la spital cu forme grave in terapie intensiva si care iti pierd viata”, a declarat presedintele CNCAV, Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa.

Potrivit USR solicitarea de dezbatere si adoptare in procedura de urgenta a propunerii legislative privind certificatul verde a fost respinsa in sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

Etichete: certificatul verde, vot adoptare certificatul verde, valeriu gheoghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: