Ungaria trimite Romaniei ventilatoare, masti si medicamente

28/10/2021
Ungaria trimite Romaniei ventilatoare, masti si medicamente

Ungaria trimite Romaniei ventilatoare, masti si medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ungaria-trimite-romaniei-ventilatoare-masti-si-medicamente/

Ungaria ajuta Romania in lupta cu valul patru al pandmeie de Covid-19 si ne trimite 40 de ventilatoare, 1.650 masti de ventilatie noninvaziva si 3.000 de cutii de Favipiravir.

Majoritatea spitalelor de destinatie sunt situate in Transilvania.

”Avand in vedere ca aceasta epidemie nu tine cont de frontiere, succesul gestionarii ei in tarile vecine contribuie mult la reusita eforturilor de raspuns la epidemie in Ungaria”, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de Agerpres.

El a mentionat ca al patrulea val al pandemiei face ravagii in Europa si tarile cu rate mici de vaccinare, precum Romania, pot da usor de necaz.

Seful diplomatiei ungare a mai adaugat ca mumerosi pacienti in Romania au nevoie de tratament invaziv si multe spitale fac fata cu greu situatiei. Potrivit acestuia, pentru gasirea celor mai bune modalitati de asistenta sunt in desfasurare consultari intre guvernele de la Budapesta si Bucuresti, printre reprezentantii executivului roman fiind si vicepremierul interimar Kelemen Hunor si ministrul interimar al sanatatii Cseke Attila.

Etichete: ungaria ajuta romania in pandemie, peter szijjarto

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: