Ministerul Sanatatii demareaza campania anuala de vaccinare antigripala gratuita

07/10/2021
Ministerul Sanatatii demareaza campania anuala de vaccinare antigripala gratuita

Ministerul Sanatatii demareaza campania anuala de vaccinare antigripala gratuita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-demareaza-campania-anuala-de-vaccinare-antigripala-gratuita/

Ministerul Sanatatii anunta ca a incheiat semnarea contractului in baza caruia vor fi livrate primele 300 000 doze de vaccin gripal, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie livrate alte 1 000 000 de doze pentru continuarea imunizarilor.

Pentru sezonul 2021-2022, Ministerul intentioneaza imunizarea unui numar cat mai mare de persoane cu risc ridicat de imbolnavire prin utilizarea a unui numar de aproximativ 2 milioane de doze de vaccin gripal.

“Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se va face in mai multe transe, la fel ca in anii trecuti. Directiile de sanatate publica vor trimite dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare in vederea inceperii imunizarilor.”, transmite MS intr-un comunicat de presa.

“Desi procedura anuala in baza acordului cadru incheiat in 2019 pentru achizitia vaccinului gripal a fost finalizata in luna martie a acestui an, eu cand am ajuns in minister nu era semnat niciun contract. Am cerut sa se realizeze toate demersurile legale pentru semnarea contractelor si inceperea in regim de urgenta a campaniei de vaccinare antigripala gratuita. Avem posibilitatea cresterii cantitatii de vaccin cu alte 700 000 de doze, pana la cantitatea de 2 milioane de doze, in functie de evolutia epidemiologica si cerere”, a declarat ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Conform medicilor, o persoana care s-a vaccinat anti-COVID si face parte din categoriile la risc, poate primi si vaccinul gripal.

Etichete: campania de vaccinare antigripala gratuita, vaccinarea antigripala 2021-2022, vaccinare antigripala gratuita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: