Romania, in situatia Italiei de la inceputul pandemiei

07/10/2021
Romania, in situatia Italiei de la inceputul pandemiei

Romania, in situatia Italiei de la inceputul pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-in-situatia-italiei-de-la-inceputul-pandemiei/

Romania se afla deja intr-o situatie similara Italiei de anul trecut, de la inceputul pandemiei, spitalele si unitatile de primiri urgente fiind asaltate de pacienti cu SARS-CoV-2.

“Mi-e teama ca deja suntem in acest scenariu. Este cat se poate de evident ca spitalele, unitatile de primiri urgente sunt asaltate, sunt coplesite in momentul de fata de pacienti diagnosticati cu COVID-19, lasand la o parte celelalte categorii de boli – urgentele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem ca se intampla in fiecare zi si care genereaza victime care au nevoie de asistenta medicala”, a afimat Valeriu Gheorghita, seful Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Potrivit medicului, in prezent, situatia este extrem de complicata, iar valul 4 este foarte agresiv din cauza variantei Delta care se raspandeste mult mai usor.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat Hotararea nr. 80 prin care se propune prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul national, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 10 octombrie 2021.

Etichete: pandemie romania, pandemie italia , unitati de primi urgente coplesite, valeriu gheorghita, stare de alerta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: