Internarile si interventiile chirurgicale, suspendate pentru 30 de zile

05/10/2021
Internarile si interventiile chirurgicale, suspendate pentru 30 de zile

Internarile si interventiile chirurgicale, suspendate pentru 30 de zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/internarile-si-interventiile-chirurgicale-suspendate-pentru-30-de-zile/

Raed Arafat a anuntat ca, pentru o perioada de 30 de zile, vor fi suspendate internarile si interventiile chirurgicale, precum si alte tratamente si investigatii medicale care nu reprezinta urgente si care pot fi reprogramate.

Potrivit sefului DSU, din cauza numarulu crescut de cazuri de Covid-19, exista o presiune asupra sectorului de urgenta si a celui sanitar.

“Dupa discutiile cu colegii de la Ministerul Sanatatii, analizele facute la Centrul National de Comanda si Coordonare a Interventiei, discutii cu mai multi manageri de spitale, suntem nevoiti sa emitem un ordin, pe 30 de zile, care prevede ca incepand cu data emiterii acestuia, managerii unitatilor sanitare publice cu paturi dispun masuri pentru suspendarea internarilor, pentru interventii chirurgicale si pentru alte tratamente si investigatii medicale care nu reprezinta urgenta si care pot fi reprogramate. Vor face acest lucru managerii unitatilor sanitare publice”, a precizat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Totusi, el a subliniat ca aceste prevederi nu se aplica in cazul urgentelor, al femeilor insarcinate care necesita controale obligatorii, al pacientilor cu afectiuni oncologice cronice sau care necesita proceduri de dializa, care trebuie sa se prezinte periodic pentru monitorizare, investigatii sau tratament. Astfel de proceduri medicale se vor realiza in continuare in unitatile medicale publice.

Masurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate. Arafat a mentionat ca medicul respectiv va argumenta in foaia de observatie care este motivatia medicala ce impune necesitatea internarii pacientilor.

Etichete: internari spitale, interventii chirugicale suspendate, raed arafat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: