BioNTech testeaza vaccinul pe baza de ARN mesager impotriva cancerului

04/10/2021
BioNTech testeaza vaccinul pe baza de ARN mesager impotriva cancerului

BioNTech testeaza vaccinul pe baza de ARN mesager impotriva cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/biontech-testeaza-vaccinul-pe-baza-de-arn-mesager-impotriva-cancerului/

Compania BioNTech, care a creat vacinul anti-Covid impreuna cu Pfizer, a anuntat ca primul pacient cu cancer colorectal a fost inoculat cu vaccinul sau individualizat pe baza de ARN mesager (mRNA) impotriva cancerului BNT122 in cadrul studiilor clinice de faza 2, relateaza dpa.

Compania va eficacitatea vaccinului sau BNT122 dupa operatie si chimioterapie pe aproximativ 200 de pacienti, relateaza si Agerpres.

“Multe tipuri de cancer evolueaza in asa fel incat pacientul pare initial sa nu mai aiba tumori dupa o interventie chirurgicala, insa, dupa un timp, focarele tumorale care au fost initial invizibile cresc si formeaza metastaze. In acest studiu clinic cu pacienti cu cancer colorectal, ne propunem sa identificam pacientii cu risc crescut printr-un test de sange si sa investigam daca un vaccin individualizat pe baza de ARN mesager poate preveni astfel de recidive”, a declarat Ozlem Tureci, directorul executiv al BioNTech, potrivit surselor citate.

Aceasta faza a studiului a fost demarata in Statele Unite, Germania, Spania si Belgia.

Etichete: vaccin arn mesager, vaccin impotriva cancerului, biontech

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: