Suspendare a mii de cadre sanitare din Franta pentru ca nu s-au vaccinat

16/09/2021
Suspendare a mii de cadre sanitare din Franta pentru ca nu s-au vaccinat

Suspendare a mii de cadre sanitare din Franta pentru ca nu s-au vaccinat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/suspendarea-a-mii-de-cadre-sanitare-din-franta-pentru-ca-nu-s-au-vaccinat/

Aproximativ 3.000 de angajati din centrele sanitare din Franta au fost suspendati, in prima zi de aplicare a obligativitatii vaccinarii anti-COVID-19 pentru aceste grupuri profesionale, a anuntat ministrul francez al sanatatii, Olivier Veran, citat de EFE.

Intr-un interviu acordat postului RTL, demnitarul francez a precizat ca multe dintre aceste suspendari sunt temporare si ca cifra reprezinta o parte minima dintre cele 2,7 milioane de persoane pentru care vaccinarea este obligatorie daca vor sa continue sa lucreze in ingrijirea persoanelor vulnerabile, relateaza si Agerpres.

Totusi,el a mai subliniat ca cei suspendati nu sunt majoritar sanitari si ca lucreaza in spalatorii sau in alte in servicii adiacente centrelor sanitare.

Alaturi de cele 3.000 de suspendari, miercuri a fost si o zi cu “zeci de demisii”, mai scriu sursele citate.

Vaccinarea obligatorie, inclusa intr-o lege de urgenta adoptata la inceputul lunii august, prevede ca de la 15 septembrie grupurile profesionale vizate sa demonstreze ca au primit cel putin o doza de vaccin si sa aiba schema completa pana la 15 octombrie.

Aproape 95 % dintre cadrele medicale trebuiau saptamana trecuta sa primeasca cel putin o doza de vaccin si 90 % din personalul resedintelor pentru varstnici.

Ministrul sanatatii a facut de asemenea apel ca toate persoanele, care se vaccineaza in fiecare an impotriva gripei (intre 17 si 18 milioane de persoane), sa se prezinte pentru a primi si a treia doza de vaccin anti-COVID-19.

“Aceasta a treia doza este necesara” deoarece aceste persoane au un sistem imunitar mai fragil, a mai precizat ministrul francez al Sanatatii.

Etichete: vaccinare obligatorie franta, angajati suspendati pentru ca nu s-au vaccinat, doza a treia de vaccin

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: