Fundatia Gates finanteaza dezvoltarea unor medicamente antivirale

08/09/2021
Fundatia Gates finanteaza dezvoltarea unor medicamente antivirale

Fundatia Gates finanteaza dezvoltarea unor medicamente antivirale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fundatia-gates-finanteaza-dezvoltarea-unor-medicamente-antivirale/

Fundatia Bill & Melinda Gates va aloca o finantare de 35 de milioane de dolari companiei private britanice Exscientia Ltd pentru dezvoltarea unor medicamente antivirale. Printre acestea se numara inclusiv molecule eficiente impotriva noului coronaviruspotrivit anuntului reprezentantilor fundatiei, conform Reuters.

Exscientia Ltd va aloca o suma identica si va coordona dezvoltarea unui grup de pana la cinci medicamente, care sunt deja pregatite pentru a intra in etapa studiilor clinice.

Programul se va concentra initial pe testarea unor substante active impotriva virusului SARS-CoV-2 si a variantelor sale, precum si impotriva altor coronavirusuri, relateaza si Agerpres.

Potrivit acestui parteneriat semnat pe patru ani, Exscientia Ltd ar putea sa primeasca fonduri suplimentare care sa sustina medicamentele sale candidate pe durata etapelor ramase de parcurs pana la comercializarea lor.

Principalul program al firmei britanice vizeaza o enzima denumita proteaza principala a coronavirusului, care apare in tipuri diverse ale acestei familii virale, inclusiv in variantele de SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, reprezentantii companiei Exscientia Ltd spun ca dezvolta mici molecule care tintesc proteinele din interiorul celulelor, spre deosebire de medicamentele actuale folosite impotriva COVID-19, care tintesc proteinele virusului SARS-CoV-2 aflate la suprafata acestuia si care prezinta o probabilitate mai mare de a suferi mutatii.

Etichete: medicamente antivirale, medicamente pentru sars-cov-2, fundatia gates

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: