EMA: Este prea devreme sa confirmam daca a treia doza de vaccin anti-Covid va fi necesara

09/08/2021
EMA: Este prea devreme sa confirmam daca a treia doza de vaccin anti-Covid va fi necesara

EMA: Este prea devreme sa confirmam daca a treia doza de vaccin anti-Covid va fi necesara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-prea-devreme-sa-confirmam-daca-a-treia-doza-este-necesara/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) spune ca nu exista date suficiente pentru a recomanda utilizarea celei de-a treia doze a vaccinurilor anti-COVID-19. Anuntul vine dupa ce doua tari din UE au dezvaluit ca vor administra doze de supra-rapel persoanelor vulnerabile incepand din luna septembrie, informeaza Reuters.

EMA a anuntat la jumatatea lunii iulie ca are nevoie de mai multe date medicale inainte de a formula o recomandare in privinta utilizarii celei de-a treia doze, insa Germania si Franta, cele mai influente doua tari din UE, au decis deja sa isi continue planurile legate de administrarea dozelor de supra-rapel fara sa mai astepte decizia forului european, relateaza si Agerpres.

Cele doua tari au ignorat astfel apelul lansat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care a cerut, saptamana trecuta un moratoriu in privinta celei de-a treia doze pana cand mai multi oameni se vor vaccina impotriva COVID-19 la nivel global.

“Deocamdata este prea devreme sa confirmam daca si cand o doza de supra-rapel a vaccinurilor anti-COVID-19 va fi necesara, pentru ca nu avem date suficiente din campaniile de vaccinare si din studiile aflate in desfasurare pentru a intelege cat timp va dura protectia oferita de vaccinuri”, au anuntat reprezentantii EMA la finalul saptamanii trecute.

De altfel, OMS s-a declarat precauta in ceea ce priveste absenta datelor stiintifice despre necesitatea administrarii celei de-a treia doze.

“Inca nu stim cum, cand si daca va fi nevoie de a treia doza. Ar putea exista anumite grupuri de persoane cu anumite afectiuni medicale si care ar putea avea nevoie de doze suplimentare, dar, in acest stadiu, noi cerem, asa cum am facut-o inca de la debutul vaccinarilor, sa impartim dozele de vaccinuri acolo unde putem sa facem acest lucru”, a declarat un purtator de cuvant al OMS.

Etichete: a treia doza de vaccin anti-covid, supra-rapel vaccin covid, doza trei vaccin anti-Covid, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: