Autoritatile din Romania iau in calcul o schema de vaccinare care sa combine doua vaccinuri diferite

01/07/2021
Autoritatile din Romania iau in calcul o schema de vaccinare care sa combine doua vaccinuri diferite

Autoritatile din Romania iau in calcul o schema de vaccinare care sa combine doua vaccinuri diferite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-din-romania-iau-in-calcul-o-schema-de-vaccinare-care-sa-combine-doua-vaccinuri-diferite/

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, transmite ca saptamana viitoare urmeaza sa fie luata o decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe, care sa combine doua vaccinuri cu tehnologii diferite.
Medicul militar a invocat varianta unei scheme de vaccinare in cadrul careia prima doza sa fie efectuata cu vaccin AstraZeneca si a doua cu vaccin pe baza de ARN mesager.

”La acest moment avem raspunsul din partea Comisiei de Epidemiologie, este un raspuns care recomanda utilizarea acestei scheme, asteptam raspunsul si din partea Comisiei de Sanatate Publica de la nivelul Ministerului, dupa care vom reevalua toate datele stiintifice si vom anunta saptamana viitoare care va fi decizia finala. Foarte probabil ca va fi adoptata in Romania aceasta schema heterologa de vaccinare, tinand cont de faptul ca avem date stiintifice la acest moment pe baza carora sa putem lua aceasta decizie. Sigur ca aceasta decizie nu contravine recomandarilor Agentiei Europene a Medicamentului”, a spus presedintele CNCAV, citat de Agerpes.

De asemenea, el a subliniat ca fiecare stat isi face propria politica de sanatate publica de vaccinare, bazandu-se pe date stiintifice care sa certifice siguranta si eficacitatea schemelor de vaccinare.

Etichete: schema heterologa de vaccinare, combinarea a doua vaccinuri diferite, vaccinare anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: