Mii de oameni din Valea Jiului risca sa ramana fara asistenta medicala primara dupa pensionarea unor medici de familie

29/06/2021
Mii de oameni din Valea Jiului risca sa ramana fara asistenta medicala primara dupa pensionarea unor medici de familie

Mii de oameni din Valea Jiului risca sa ramana fara asistenta medicala primara dupa pensionarea unor medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mii-de-oameni-din-valea-jiului-risca-sa-ramana-fara-asistenta-medicala-primara-dupa-pensionarea-unor-medici-de-familie/

Dupa iesirea la pensie a unor medici de familie, aproximativ 6.000 de asigurati din intreaga zona a Vaii Jiului au ramas sau risca sa ramana, de luna viitoare, fara asistenta medicala primara.

La sediul Primariei Municipiului Petrosani s-a desfasurat o intalnire cu medicii de familie, conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si cea a Colegiului Judetean al Medicilor Hunedoara pentru a se gasi solutii la aceasta probleba care afecteaza mii de asigurati.

La sedinta de lucru, la care au participat aproximativ 20 de medici de familie din Valea Jiului, in limita disponibilitatii privind numarul optim de pacienti pe care pot sa ii aiba inscrisi pe liste, medicii de familie prezenti au fost de acord cu preluarea unor pacienti, se precizeaza intr-un comunicat al Primariei Petrosani.

De asemenea, s-a convenit ca medicii de familie care nu au putut fi prezenti luni, la Petrosani, sa fie contactati de reprezentantii CJAS Hunedoara, astfel incat toti asiguratii sa poata avea parte de asistenta medicala primara.

Le multumesc medicilor ca au inteles necesitatea preluarii acestor oameni, care nu mai pot beneficia acum de serviciile medicale oferite de Cabinetele medicale individuale de medicina de familie, si ii asigur de tot sprijinul si intreaga mea implicare in rezolvarea legala a problemelor ridicate, care intra in sfera noastra de responsabilitate. De asemenea, in cazul in care va fi necesar, vom putea sa intermediem comunicarea intre pacient si medicul de familie. In acest fel, putem sa-i directionam, sa-i sprijinim pe cei care vin catre noi cu aceasta problema”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petrosani, potrivit comunicatului de presa.

De asemenea, directorul CJAS Hunedoara, Adrian David, si-a exprimat bucuria ca exista disponibilitate din partea medicilor de familie, astfel incat niciun asigurat sa nu ramana fara asistenta medicala primara.

“Intalnirea de astazi s-a desfasurat in registru pozitiv. Cooperarea interinstitutionala, dar si buna intelegere a situatiei din partea medicilor de familie, care accepta sa lucreze astfel mai mult, reprezinta una dintre solutii la criza numarului medicilor de familie din judetul Hunedoara si din Valea Jiului in mod special”, a declarat si precizat Adrian David, directorul CJAS Hunedoara.

In Valea Jiului, criza medicilor de familie se resimte mult mai acut decat in restul judetului, in conditiile in care si deficitul de medici este mai mare.

Etichete: medici de familie valea jiului, asistenta medicala primara valea jiului, cjas hunedoara

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: