Tot mai multi copii diagnosticati cu sindromul stresului ocular digital

07/05/2021
Tot mai multi copii diagnosticati cu sindromul stresului ocular digital

Tot mai multi copii diagnosticati cu sindromul stresului ocular digital

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tot-mai-multi-copii-diagnosticati-cu-sindromul-stresului-ocular-digital/

Tot mai multi copii ajung, in ultima perioada, la Oftalmologie din cauza ochilor inrositi si iritati, care lacrimeaza, cu vedere blurata si dureri de cap. Multi sunt diagnosticati cu sindromul stresului ocular digital din cauza statului in fata dispozitivelor electronice pentru orele online si a izolarii in case.

“Asistam la o schimbare de paradigma in consultatiile oftalmologice. Daca pana acum isi aduceau parintii copiii la consult, fiindca stiau ca este necesar, in ultimul an, copiii ii determina pe parinti sa ii aduca la control pentru ca pentru tot ce s-a intamplat in online, ochisorii lor nu au fost pregatiti sa faca fata. Se plang ca au ochisorii rosii, ca sunt iritati, ca lacrimeaza sau ca au vedere blurata si dureri de cap. Nu s-au plans pana acum fiindca viata lor obisnuita era scoala, afara si joaca, iar acum, fiind obligati sa stea mai mult in interior, au aparut afectiuni diferite care, de la saptamana la saptamana, s-au acumulat si i-au determinat pe parinti sa ii aduca. Nu au fost pregatiti pentru tot ce inseamna online, dispozitivele, in afara de laptop, tableta si PC care sunt in regula, foarte multi copii lucreaza pe telefon. Telefoanele sunt foarte aproape, au ecrane mici si le solicita extraordinar de mult ochii. Toata aceasta solicitare, adunata timp de saptamani, de luni, duce la un sindrom de stres ocular”, a declarat presei medicul primar oftalmolog Meda Neagoe, citata de Agerpres.

Doctorul sustine ca aceasta afectiune este numita stres ocular digital, care da simptome subiective, inrosirea ochilor, iritatie, lacrimare, mancarime, vedere incetosata, dupa care duce si la simptome obiective, durere de cap, contractura musculara, adoptarea de pozitii vicioase.

“Acest sindrom de stres ocular digital nu se datoreaza online-ului, ci si faptului ca online presupune sa stai foarte mult in casa, nu e atata lumina naturala cat este necesar si totul se intampla la o distanta foarte mica. Si atunci copiii care sunt in crestere si au ochisorii in crestere, la aceasta crestere naturala contribuie toata contractura musculaturii oculare, care se focuseaza in aproape si care, pe langa cresterea anatomica, trage efectiv de ochi, il lungeste si duce la asa-numita miopie functionala, datorita statului aproape de dispozitiv. Stresul ocular digital duce in final la sindromul viziopostular, in care, pe langa afectiunea oftalmologica, apar diferite contracturi, care duc la dureri de cap, de senzatii de ameteala”, mai sustine medicul potrivit sursei citate.

Etichete: sindromul stresului ocular digital, probleme oculare copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: