Harghita: 86 de medici de familie au semnat contracte cu CJAS pentru a administra vaccinul anti-Covid

06/05/2021
Harghita: 86 de medici de familie au semnat contracte cu CJAS pentru a administra vaccinul anti-Covid

Harghita: 86 de medici de familie au semnat contracte cu CJAS pentru a administra vaccinul anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/harghita-86-de-medici-de-familie-au-semnat-contracte-cu-cjas-pentru-a-administra-vaccinul-anti-covid/

Peste 80 de medici de familie au semnat contracte cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Harghita pentru a administra vaccin anti-COVID-19 in cabinetele lor, ceea ce inseamna aproximativ 60 la suta dintre medicii aflati in relatii contractuale cu CJAS.

“La nivelul judetului Harghita, din totalul de 134 cabinete de medicina de familie aflate in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Harghita, 83 de cabinete au incheiat contracte pentru desfasurarea activitatii de vaccinare impotriva coronavirus. Din totalul de 83 de contracte incheiate, 46 sunt in mediul rural si 37 in mediul urban. Impartirea pe zone este urmatoarea: zona Miercurea Ciuc – 20 de contracte, zona Odorheiu Secuiesc – 31 de contracte, zona Gheorgheni – 15 contracte, zona Toplita – 9 contracte, zona Cristuru Secuiesc – 2 contracte si zona Vlahita – 6 contracte”, se arata intr-o informare a CJAS Harghita conform Agerpres.

Potrivit conducerii CJAS Harghita, cifra este una ‘corespunzatoare’, dar se spera ca aceasta va mai creste.

“Cifra este una corespunzatoare, avand in vedere faptul ca multi dintre medicii de familie sunt angrenati in vaccinare, in centrele care au functionat de la inceputul anului. E bine ‘la prima strigare’ si aceasta cifra nu este una statica, speram sa fie una dinamica, in crestere si isi vor da seama din ce in ce mai multi medici de familie ca este benefic si pentru dansii, dar in special pentru cei care au avut incredere in dansii si s-au inscris pe lista dansilor. Deci, cred ca increderea trebuie sa fie reciproca si incredere inseamna si obligatii si inseamna si drepturi, zic eu” a declarat Duda Tihamer, director general CJAS Hargitam potrivit sursei citate.

Potrivit contractului, medicii trebuie sa programeze pacientii la vaccinare, sa ii vaccineze, sa urmareasca starea acestora si sa raporteze vaccinarea in sistemul national.

Etichete: vaccinare anti-covid la medicul de familie, medici de familie harghita

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: