OMS: Varianta indiana a coronavirusului a fost detectata in cel putin 17 tari

28/04/2021
OMS: Varianta indiana a coronavirusului a fost detectata in cel putin 17 tari

OMS: Varianta indiana a coronavirusului a fost detectata in cel putin 17 tari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-varianta-indiana-a-coronavirusului-a-fost-detectata-in-cel-putin-17-tari/

Varianta indiana a coronavirusului, suspectata ca ar adus India intr-o criza sanitara majora, a fost detectata in “cel putin 17 tari”, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), relateaza AFP.

Potrivit OMS, varianta B.1.617, mai frecvent cunoscuta sub numele de varianta indiana pentru ca prima data a aparut in India, a fost detectata in peste 1.200 de secvente de genom, in “cel putin 17 tari”, scrie si Agerpres.

In ultimele zile, varianta a fost semnalata si in mai multe tari europene precum Belgia, Elvetia, Grecia si Italia.

Modelarea preliminara a OMS bazata pe secventele descarcate in GISAID indica faptul ca “B.1.617 are o rata de crestere mai mare decat alte variante care circula in India, sugerand o contagiozitate mai mare”.

OMS a clasificat recent aceasta varianta ca ‘varianta de interes”, si nu ca “varianta preocupanta”. Or, acest ultim nume ar indica faptul ca varianta este mai periculoasa (o contagiozitate mai mare, mai letala si capabila sa scape imunizarilor vaccinale), mai relateaza sursele citate.

Totodata, Organizatia a subliniat ca, in continuare, alte variante aflate in circulatie in prezent sunt, de asemenea, extrem de contagioase.

India se confrunta cu o explozie de cazuri, depasind un record mondial de 352.991 de noi contaminari pe zi si un record national de 2.812 decese.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta din Romania a aprobat, printr-o hotarare, acordarea de asistenta internationala, cu titlu gratuit, pentru India.

Astfel, se vor transfera gratuit catre India 80 de bucati de concentratoare de oxigen de 5 si 10 litri, 75 de bucati de butelii de oxigen de 40 de litri si doua dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

Etichete: varianta indiana coronavirus, tulpina india covid, mutatie covid india

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: